Dobrodošli na internet stranice AdriaSnow uzgajivačnice mačaka!

Zovemo se Ines i Robert. Kao i svi ljubitelji životinja, imamo svoje priče o odrastanju uz kućne ljubimce, o ljubavi koju su nam oni pružili, o raznim veselim trenucima uz njih. Ipak, prava priča počinje 2007. godine odlaskom u Veliku Britaniju, grad Northampton, kod naših prijatelja obitelji Steptoe. U njihovoj gostoljubivoj kući punoj muzike i veselja su živjele tri mačke i pas. Jedna od mačaka je bila izgledom toliko posebna da nas je odmah zaintrigirala. Na prvi pogled obična, gotovo kao kućna domaća mačka. Na drugi pogled puno više od toga. Prekrasne plave oči, bijele oznake na prednjim i zadnjim šapama, vitko, gotovo atletsko tijelo, umiljati glas, privrženo ponašanje sa izraženom osobnošću su samo neke od karakteristika te mačke. Njegovo ime je Parker i priznajemo da nas je oborio sa nogu. Naravno, samo ime pasmine SNOWSHOE nam nije puno značilo ali poslije smo saznali da za to postoji vrlo dobar razlog – pasmina je izrazito rijetka.Nakon potrage internetom kontaktirali smo našu danas dragu prijateljicu Ginu Flasinski u Hamburgu (uzgajivačnica Alpinestar's). Ona nam je dala puno važnih informacija. Od karakteristika pasmine, mogućnosti uzgoja, detaljima nabave mačke, izložbama, brigi o mačkama pa do najsitnijih detalja o papirologiji, veterinarima i slično. Ujedno nam je obećala i pomoći u odabiru prve ženke kojom bi počeli uzgoj. U Listopadu 2008. godine je napokon u našu kuću u Karlovcu stigla predivna SNOWSHOE ženka imena Dakota. Iako smo u to vrijeme već imali jednu domaću mačku – Bibu i jednoga psa – Ritu, (oboje udomljeni, mješanci), Dakota je vrlo brzo postala ravnopravan član naše obitelji. Pa i više od toga. Njezin umiljati glas, tiho predenje, elegantan hod i maženje u svakoj prilici kad bilo tko od nas sjedne ili legne zaista pokazuju njezinu posebnost.

Naravno, za uzgajivačnicu je jednako važam i dečko, mužjak. Nakon dosta potrage, njega smo pronašli u Škotskoj, u Glasgowu. Iz uzgajivačnice Kiabindhi, od gospođe Gail Caldwel u Siječnju 2010 dolazi naš mačor Aldo, (pravim imenom SnowKing). Za razliku od Dakote koja je kao kakva mačja princeza, Aldo je pravi mačji harambaša. Glasniji, veseliji, razigraniji, spreman na svakakve vragolije.
Kako je Aldo stigao kao vrlo mali, Dakota je trebala pričekati na prvo parenje. Ono se dogodilo sredinom Veljače 2011 godine. Ukoliko sve prođe u najboljem redu, naša mala i vesela obitelj će za Uskrs dobiti nove članove.Planovi za budućnost su definirani ljubavlju prema tim našim ljubimcima. Malom uzgajivačnicom pokušati uzgojiti Snowshoe mačke preferiranog izgleda, popularizirati pasminu na izložbama i među drugim ljubiteljima mačaka, provoditi sretne trenutke sa tim našim mačjim i psećim članovima obitelji.
Nadamo se da će te i Vi zavoljeti ovu prekrasnu i rijetku pasminu mačaka. Ukoliko se to dogodi ili ukoliko imate pitanja za nas, slobodno nas kontaktirajte.

Ines Tomašić & Robert Šušnjar
Borlin 76, HR-47000 Karlovac

adriasnow@snowshoe.com.hr


 
  O nama / Snowshoe / Naše mačke / Novosti / Linkovi - English - ©2011 AdriaSnow
s